18 години след зверското изнасилване и убийство на сестрите Христина и

...
18 години след зверското изнасилване и убийство на сестрите Христина и
Коментари Харесай

18 ГОДИНИ ОТ ТРАГЕДИЯТА: Майката на сестри Белнейски е взела 150 лева кръвнина

18 години след зверското обезчестяване и ликвидиране на сестрите Христина и Росица Белнейски в събота майка им Фани уважи паметта на децата си на гроба им в село Главиница.

Времето лети, тъгата не затихва, плаче дамата. Фани постоянно сънува двете си деца. Все едно желаят нещо да ми кажат - гледат ме и ми се усмихват, а аз в никакъв случай към този момент няма да ги прегърна, ридае Фани Белнейска. Споделя, че няма никакво движение по досъдебното произвеждане, което бе формирано против незнаен причинител поради открит ДНК материал от второ лице, взело участие в изнасилването на девойките.

Всичко от дълго време е заровено - прикрито и покрито. Не са ме търсили нито от полицията, нито от прокуратурата - по този начин ще си остане. 18 години никакво развиване - всичко е затъмнено, разяснява 57-годишната жена.

Като насмешка дефинира обстоятелството, че от парите, на които Лазар Колев е осъдил страната за неприятни условия в пандиза, тя е взела едвам 150 лева. Съдебната рекламация на причинителя на двойното ликвидиране пред Европейския съд по правата на индивида бе за 3000 евро, само че останалата част от сумата е била изискана от банка.



Днес Росица и Христина щяха да са зрели дами

Няма какво да разясня решението на съда в Страсбург. Това е безумно - наказан за двойно ликвидиране да осъди България поради неприятни условия, при които изтърпява доживотните си присъди без право на подмяна в пазарджишкия затвор?!

Убийците би трябвало да получат пари, вместо да платят на тези, чиито деца убиват?, със задавен глас пита Белнейска.  

Тя към този момент е изгубила всякаква вяра, че ще може да получи някакво обезщетение от Лазар Колев по постановената от Пазарджишкия областен съд 400 хиляди лева кръвнина за родителите на двете девойки.

Той няма нищо на негово име и няма да получа нищо. Така завършиха нещата. В тази страна няма закони.

18 години изминаха от 30 януари 2006 година, когато в местността Грамадите сред Брацигово и Пещера бяха открити свиреп изнасилени и умъртвени двете дъщери - Росица и Христина.

Бащата Стоимен не можа да преживее тъгата по дъщерите си и издъхна от солиден инфаркт на 3 февруари 2015 година, до момента в който беше на работното си място като стрелочник на жп гарата в Пазарджик.

Утеха на Фани е 20-годишната Мария, която преди 2 години беше абитуриентка и приключи гимназията по химични и хранителни технологии. След гибелта на Росица и Христина почернените родители осиновиха момиченцето от вкъщи в с. Лесичово.

Фани продължава да работи в дома за остарели хора " Гаврил Кръстевич " и двете с Мими живеят дружно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР